Closers förvärvar bemanningsföretaget Hero

Vi på Closers har gjort vårt första förvärv och breddar nu verksamheten till att också erbjuda rekrytering och bemanningstjänster inom ekonomi, administration och kundservice.

-Vi har sedan ett drygt år tillbaka utvecklat vår tjänsteportfölj för att kunna erbjuda vår rekryteringskompetens till andra delar av kundernas organisationer än bara säljorganisationen. Det är dock ett arbete som vi inte gått ut med officiellt utan främst erbjudit våra befintliga kunder. Tanken har varit att starta ett dotterbolag men nu dök möjligheten upp att förvärva Hero, säger Closers VD Fredrik Thulin.

Varför blev det just Hero?

– Vår styrelse har gjort ett viktigt jobb med att analysera bolaget ur olika aspekter och ur den analysen framkom det att Hero är ett specialiserat bemanningsföretag med väldigt stor potential. Man har i mångt och mycket varit en utmanare i branschen precis som Closers vilket gör att synsättet på branschen, marknaden och arbetskulturen varit relativt lik. Det gör att vi har stora förhoppningar om att kunna driva de här två bolagen mot samma mål.

Kommer ni slå ihop bolagen till ett?

– Nej, det är inte tanken. Man får självklart se vad som händer i framtiden men just nu finns det inte med i planerna. Closers och Heros riktar sig primärt mot två olika marknader och vår bedömning är att det är bättre att renodla respektive varumärke. Hero blir det dotterbolag vi själva var på väg att starta.

Vilka förändringar kommer ske internt?

– Det som är klart är att Robert Conzato som varit operativ chef för Closers flyttar över och blir VD för Hero. Även Cecilia Enfors som varit ansvarig för HR tar klivet över till Hero som HR- och leveransansvarig.

Closers har haft en stark tillväxt senaste åren. Hur ser du på utsikterna för framtiden?

– Kortsiktigt ligger allt fokus på att säkerställa hur vi ska samarbeta internt nu när vi är två bolag och så klart även rekrytera in nya talanger till respektive bolag. Vi kommer kunna hjälpa våra kunder på ännu bredare front med samma kompetens och kvalitet som tidigare.

By | 2019-05-13T16:37:50+00:00 juni 1st, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

ett × 2 =