Därför är ditt fysiska och psykiska välmående ditt bästa säljverktyg!

Många som arbetar med försäljning känner nog igen sig i att scrolla igenom olika säljtips som kommer över en i flöden i sociala medier eller genom andra sidor. Ofta med rubriker såsom ”De 7 bästa säljtipsen”, ”Så ökar du sin försäljning på kortast tid”, ”Säljgurun ger sina bästa säljtips” med mera, med mera… i oändlighet. Och ja, ibland kan det komma fram riktigt bra tips. Men sällan är tipsen tillräckligt vassa eftersom de är för allmängiltiga för att passa alla typer av säljprocesser. 

När vi frågade Joakim Hällström, Head of Sales på Closers, om hans bästa säljtips så fick vi inga allmängiltiga svar. Istället fick vi ett antal allmänna tips på hur man generellt kan öka sin egen prestation. Joakim menar att det viktigaste man kan göra som säljare är att se till att ha en stabil grund; ett psykologiskt och fysiskt välmående. Har man det, så har man större möjlighet att prestera väl varje dag.

Joakim själv duschar kallt varje morgon, mediterar regelbundet, försöker att äta bra, träna bra och sova bra (lite svårare med tre småbarn, men vem kan ifrågasätta det?). När man mår bra och har mycket energi så kan man enklare hantera det situationer och möjligheter som uppstår varje dag, och på så sätt bli en riktigt bra säljare.

Några av tipsen Joakim hänvisar till kommer från äventyraren Wim Hof, som har etablerat en stark hälsorörelse under namnet Wim Hof-metoden. Här kan man läsa mer om den, om någon är nyfiken på att lära sig mer om metoden. Vi hänvisar också till Joakim som vid det här laget är en fullfjädrad ambassadör och sitter inne på eget empiriskt material, det går bra att kontakta honom via LinkedIn eller mail.

Se filmen nedan för mer inspiration kring hur man öka sin prestation inom försäljning. Och ja, Joakim droppar faktiskt också några direkta säljtips. Det vill en inte missa. 

By | 2019-08-08T11:09:50+00:00 juli 26th, 2019|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

16 − 13 =