Glöggparty med styrelsen – TEAL hela vägen

I förra veckan hade vi styrelsen för Closers och Hero plats på kontoret för glöggmys. Något som hade kunnat vara en stel tillställning i kostym, men som snarare var pingisturnering, goa skratt och hög musik. Inte riktigt som man föreställer sig ett möte med styrelsen i de flesta bolag kanske, men för oss är det viktigt att vår genuinitet och våra personligheter ska få lysa igenom vid sådana tillfällen.   

När vi fick veta att styrelsen hade efterfrågat att träffa oss alla (det är ganska många nyanställda så alla har inte haft chans att träffa dem innan) var utgångspunkten att de ville ha oss delaktiga i de diskussioner som de har kring både Closers och Hero. Utan insikterna från oss som jobbar med företagens riktningar varje dag, så blir de alldeles för frånkopplade vår verklighet och valde därför att bjuda in alla i diskussionerna. Planen är nu att vi en gång i månaden ska ha teman på mötena och att dessa teman annonseras ut i vår Slack-kanal. Precis som alltid hos oss anmäler sig de som är intresserade och vill bidra till varje möte. Detta ger oss alla en chans att påverka och höras och att ta del av varandras kunskap. 

I en traditionell organisation kan hända att styrelsen hade samlats en gång per kvartal eller liknande för att hantera frågor kring företagets ekonomi och utveckling, och väl där hade det satts en agenda som sedan meddelats medarbetarna uppifrån och ner vad som beslutats. Men vi har ju valt att vara en medarbetardriven organisation och jobbar enligt teal, och då får man utmana sina tankebanor kring hur saker och ting brukar fungera och istället skapa den verklighet vi själva vill ha. För oss innebär det att vi vill vara med och påverka och fatta beslut på alla nivåer, och vår styrelse vill ha vår input i frågorna och de vill gärna “doppa tårna” i vår vardag för att få en större inblick. Att då skapa ett forum för detta tillsammans kändes självklart. 

Teal är en resa. Det är inget man ”är” från en dag till en annan, utan en ständigt pågående process som utvecklas åt olika håll dag för dag. Att vara uppmärksam på de förändringar som är nödvändiga för att navigera in i framtiden med öppna ögon är en viktig del. Att nu ta vårt arbete med teal steget längre och bjuda in medarbetare och styrelse in i samma rum och öppna upp för diskussioner är en del i vår resa. 

 

By | 2018-12-03T16:19:16+00:00 november 30th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

5 + 15 =