God Jul och Gott Nytt År!

Så drar sig 2018 mot sitt slut. Och vad kan man göra mer än att reflektera över det som varit och fundera på vad som komma skall (förutom att föräta sig på pepparkakor och clementiner då såklart)? Julen och helgerna får bli en tid för reflektion och återkoppling, att grunda tillbaka till allt vi faktiskt gjort det här året. Och vad har vi gjort då egentligen? Ja vad har vi inte gjort, säg oss det.

Första hela året med teal

För oss på Closers har det varit vårt första hela år som teal-organisation, vi valde ju i slutet av 2017 att avskaffa hierarkier och gick istället mot att bli en chefslös organisation. Vi har nu gjort fyra kvartal av självorganisering, av att leva i sanning och av betydligt mer frihet än vi någonsin har upplevt tidigare.

På frågan om hur implementeringen av teal har påverkat företaget svarade VD Fredrik Thulin såhär:

”Det har påverkat vårt resultat väldigt positivt. Det har också skapat ett större engagemang hos medarbetarna och de tar själva större ansvar när vi ger mer frihet, och de tar ett större ansvar för helheten när vi ger dem mer insikt i hela bolaget.”

Closers visar upp fantastiska siffror för 2018 och är mitt uppe i rekryteringsprocesser för att rekrytera två nya säljare till teamet inför 2019 (är du säljare och ser detta – missa då inte chansen att söka genom att kontakta Fredrik). Siffrorna visar svart på vitt att teal fungerar för oss, och kanske är det också det enda sättet andra skulle mäta vår progress på. För oss är siffrorna en del, men den allra viktigaste delen är att vi alla mår bra och vi har god hälsa och högt engagemang på kontoret. Utan det finns inga siffror alls att vara stolt över. Och att behålla stark respekt för worklife balance och hälsa under en sådant tillväxtresa som vi gjort det senaste året, det tycker i alla fall vi är något att vara stolta över.

Så ja, vi är glada att vi vågade hela vägen. Nu fortsätter resan och med nya anställda och nya projekt på gång är det en process i ständig utveckling att jobba enligt teal.

Här kan ni läsa mer om teal och vad det har inneburit för oss.

Vi flyttade till nya lokaler på Kungsholmen

I mars tog vi vårt pick och pack från Holländargatan i city till Kungsholmen och vår nya adress Industrigatan. Det är ett gammalt industrihus med spröjsade fönster, stort öppet kök, många mysiga små rum som vi inrett med kuddar och soffor och fåtöljer för att kunna skapa utrymmen att hålla intervjuer i och arbeta ostört i, och vi har två minuter till Västermalmsgallerian på ena hållet och vattnet längs Kungsholms strand på andra hållet. Nu är vi så många på kontoret eftersom vi växer hela tiden, att pingisbordet är lite hotat i lunchruschen. Men nej, det tar inte död på vår tävlingsanda. Tvärtom.

Flytten innebar en nystart för oss eftersom vi året innan förvärvat ett nytt bolag (Hero) och dessutom startat implementeringen av teal några månader tidigare. Att ta steget vidare till nya lokaler, med ett större team till en ny stadsdel blev en del i symboliken kring vår nya resa.

Vildmarksäventyret

I augusti gjorde vi något tillsammans som vi aldrig gjort förut; vi sov i ett stort tält ihop ute i vildaste skogen! Där fanns inga duschar, inga toaletter med rinnande vatten i kranen, inga sköna bäddmadrasser… ja så som skogen ju är helt enkelt. Vi testade att klättra på höghöjdsbana och många high-fives utbyttes, många ben darrade, många skrik när fötterna slant på repen; men det var så värt det. I efterhand är det något av det som knutit ihop vårt team mest av allt under hela året.

Lite poddar och sånt

Joakim Hällström har synts lite här och var, och hans expertis har efterfrågats i många sälj-forum det här året. Han har rullat förbi i SalesHackathon med grymma säljkollegor, i Säljpodden och i Tillväxtpodden. Ni har väl inte missat avsnitten?

Vi växer åt alla håll

Vi har under 2018 breddat vår produktportfölj genom att tillsätta fler positioner utanför renodlad försäljning, och dessutom i fler länder utanför Sverige. Till exempel har vi tillsatt en Country Manager i Danmark för Vitamin Well och flera tjänster inom IT-området såsom Solutions Architect, Presales och Frontend Teamleader. Ett steg för att kunna arbeta mer djupgående med tillväxten av våra kunders organisationer. För Dibs har vi tillsatt nio positioner inom försäljning och för Dustin tillsatte vi vår 60:e position under året.

Vi har i samband med vår tillväxt utvecklat vårt kommersiella team internt med nya digitala marknadsfunktioner och en ny säljare. Vi har dessutom rent fysiskt flyttat oss för att sitta tillsammans och kunna utväxla idéer snabbt och spontant. För om det är något vi har lärt oss så är det att det går snabbt inom försäljning, utvecklingen sker i enorm takt och den digitala gaspedalen sitter på ON. Vi måste då tillsammans jobba tätt, tätt mellan personer, bolag och även mellan sälj och marknad för att hänga med i utvecklingstakten.

Tack till våra kunder <3

Vi vill tacka all våra kunder för det här året och passa på att få lufta de där enorma känslorna av tacksamhet som vi känner över att vi får samarbeta med just er! Vi bugar och bockar för de magiska saker vi tillsammans har åstadkommit under 2018 och ser fram emot vad vi kan skapa ihop under 2019 <3

God Jul och Gott Nytt 2019!

Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

By | 2018-12-13T14:35:26+00:00 december 5th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

16 − 5 =