Missa inte vår bloggserie om TEAL

Det traditionella sättet att organisera sig på har nått sitt slut, nu växer en ny organisationsform fram. I bloggen kommer vi nu att dela en egen artikelserie om teal, en ny organisationsform som bygger på självorganisering. I teal ersätts hierarkin av ett distribuerat ledarskap och företagets gemensamma syfte blir drivkraften, framför tillväxt bara för tillväxtens skull.

Grundaren av TEAL är Frederic Laloux, managementkonsulten från McKinsey som bröt helt ny mark när han ifrågasatte den hierarkiska strukturen i organisationer. Genom sina 10 år på McKinsey upptäckte han att några företag hade nått enormt stora framgångar på sina marknader genom att ledas på helt andra premisser än sina konkurrenter. Hans upptäckter ledde till djupare forskning vilket slutligen ledde till den bästsäljande boken Reinventering Organizations.

Serien består av sex delar. Vi kommer att dela med oss av hur framtidens organisationsform ser ut, vad som gjorde att vi själva valde att övergå till att bli TEAL och en intervju med vår VD Fredrik Thulin som berättar om vår resa och hur vi gick från att vara en hierarkisk organisation till att bli helt självstyrande.

Vill du få hela vår serie om den nya organisationsformen och ledarskapet direkt i din mail? Signa upp dig här så kommer serien automatiskt i din mailkorg.

Framtidens organisation är här. Häng med!

Här hittar du del ett i serien. 

By | 2019-07-29T13:30:45+00:00 augusti 23rd, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

arton − 8 =