Tilläggstjänster

Personlighetstest vid rekrytering

De personliga egenskaperna blir allt viktigare för framgång inom rekrytering av nyckelpersoner. För roller inom sälj, marknad och management har personlighetsdrag en stor betydelse för hur en person passar in i organisationen och kan stötta sina kollegor samt nå ut till kunderna. Certifierade personlighetstester vid rekrytering har därför vuxit fram som ett värdefullt komplement till rekryteringsprocessen som ger en djupare insikt i kandidatens egenskaper. Det ger en bredare och mer realistisk bild samtidigt som det ger en god förståelse kring hur de personliga egenskaperna kan påverka arbetsprestationen.

Så förbättrar ett personlighetstest er rekrytering

 • För komplexa jobb kan det visa sig vara stora skillnader i resultat mellan individer som på pappret har samma begåvning. En kartläggning av de personliga egenskaperna visar hur väl någon passar in i er organisation och er säljprocess.
 • Personlighetstest vid rekrytering ger en bredare och mer realistisk bild. Under en intervju framgår det sällan hur en person kommer att prestera på lång sikt. Ett personlighetstest ger en djupare insikt i de personliga egenskaperna och hur de påverkar hur någon presterar i en specifik roll. Det effektiviserar rekryteringsprocessen och minskar risken för felrekryteringar.
 • Ett personlighetstest sätter egenskaperna i fokus under rekryteringen. Det hjälper er att ta reda på vilka egenskaper det är ni behöver samt deras betydelse för era behov och för hur ni kan bli mer framgångsrika.

Vetenskapligt baserat personlighetstest för rekrytering

Hos Closers använder vi oss av Clevrys certifierade testverktyg Psycruit. Det grundar sig i mångårig forskning och används för utvärdera och förbättra effektivitet, påverkan och ROI vid rekrytering av de bästa talangerna. Testerna är utformade av psykologer för att ge insikt i kandidaternas tendenser och preferenser på arbetsplatsen. Psycruits tester bygger på ett flexibelt system av tester där man kan bygga egna personlighetsenkäter för att identifiera styrkor som är relevanta för den roll som ni vill tillsätta, samt organisationens unika behov.

I den här tjänsten ingår personlighets- och begåvningstester, direkt återkoppling och rådgivning gällande kandidatens potential och risker. Med hjälp av personlighets- och begåvningstester hjälper vi er att säkerställa rätt kompetens, upptäcka risker och förutse arbetsprestation hos er tilltänkta kandidat.

Vill ni genomföra ett personlighetstest för att rekrytera helt rätt säljare med hjälp av Closers expertis inom området?

våra affärsområden

Över 1000 tillsatta positioner sedan 2012

Vi har rekryterat säljare, marknadsförare och ledare på olika nivåer inom SaaS, IT/Teknik, Finans, Tillverkning och FMCG.

Rekrytering säljare

Vi rekryterar marknadens främsta säljare och säljchefer inom B2B. Vi identifierar och rekryterar säljkompetens som får ditt företag att växa.

Rekrytering marknadsföring

Om du behöver stärka ditt marknadsteam hjälper vi dig att tillsätta marknadsförare och specialister som genererar fler leads till ditt företag. 

Chefsrekrytering

Vi headhuntar nyckelpersoner på ledningsnivå som skapar resultat. Vi erbjuder både rekrytering och interim.

Kandidat?

Är du nyfiken på nya utmaningar inom sälj, marknad och management? Anslut dig till Closers nätverk genom att registrera din profil.

Kontakta oss

Behöver ni förstärka på ledningsnivå?

Fyll i formuläret med dina uppgifter och information om hur vi kan hjälpa dig så kontaktar vi dig. 

tillsatta uppdrag

Våra senaste headhuntinguppdrag

1
1
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Customer Success Manager till den svenska SaaS succén Symplify!

Symplify erbjuder ett komplett ekosystem av lösningar för kundengagemang som gör att du kan tolka och agera på varje signal som din kund ger dig. När du har koll på hur dina kunder beter sig kan du med hjälp av AI och maskininlärning bygga…
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Chief Sales Officer till EKEN FINANCING AB!

EKEN FINANCING AB som är det första bolaget i Sverige som erbjuder SBTi bolag( Science Based Targets Initiative) att investera i projekt för att skapa omedelbar klimatnytta, genom att skapa 30-åriga projekt tillsammans med skogsägare. Klima…
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Enterprise Account Executive till Epassi!

Med hjälp av Epassi kan företag erbjuda sina anställda olika förmåner för att öka välmåendet och sin attraktionskraft som arbetsgivare. Genom den användarvänliga plattformen kan företag på ett effektivt sätt hantera och administrera …
 • HR-tech
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Key Account Manager till Visma Publitech!

Visma Publitech erbjuder digitala lösningar för offentlig sektor inom HR, lön, bemanning och ekonomi. Med Visma Publitechs effektiva digitala lösningar, förenklar de komplexa flöden och effektiviserar vardagen för deras användare varje dag…
 • IT
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Sales Executive till SaaS-bolaget Telavox!

Prisbelönade Telavox har utvecklat en molnplattform som hanterar telefoni, växeltjänst, chatt, möten och kontaktcenter i en enda enkel plattform. Med möjlighet att integrera detta med många CRM-system blir Telavox ett effektivt verktyg både…
 • Sustainable tech
 • Försäljning
 • Ledning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Head of Sales till Bower!

Svenska Bower, som nyligen blev vinnare i kategorin People’s Choice i Global Startup Awards, har utvecklat en världsunik app som belönar återvinning av alla konsumentförpackningar. Företag som ansluter sig till plattformen når lättare hål…