Tilläggstjänster

Personlighetstest vid rekrytering

De personliga egenskaperna blir allt viktigare för framgång inom rekrytering av nyckelpersoner. För roller inom sälj, marknad och management har personlighetsdrag en stor betydelse för hur en person passar in i organisationen och kan stötta sina kollegor samt nå ut till kunderna. Certifierade personlighetstester vid rekrytering har därför vuxit fram som ett värdefullt komplement till rekryteringsprocessen som ger en djupare insikt i kandidatens egenskaper. Det ger en bredare och mer realistisk bild samtidigt som det ger en god förståelse kring hur de personliga egenskaperna kan påverka arbetsprestationen.

Så förbättrar ett personlighetstest er rekrytering

 • För komplexa jobb kan det visa sig vara stora skillnader i resultat mellan individer som på pappret har samma begåvning. En kartläggning av de personliga egenskaperna visar hur väl någon passar in i er organisation och er säljprocess.
 • Personlighetstest vid rekrytering ger en bredare och mer realistisk bild. Under en intervju framgår det sällan hur en person kommer att prestera på lång sikt. Ett personlighetstest ger en djupare insikt i de personliga egenskaperna och hur de påverkar hur någon presterar i en specifik roll. Det effektiviserar rekryteringsprocessen och minskar risken för felrekryteringar.
 • Ett personlighetstest sätter egenskaperna i fokus under rekryteringen. Det hjälper er att ta reda på vilka egenskaper det är ni behöver samt deras betydelse för era behov och för hur ni kan bli mer framgångsrika.

Vetenskapligt baserat personlighetstest för rekrytering

Hos Closers använder vi oss av Clevrys certifierade testverktyg Psycruit. Det grundar sig i mångårig forskning och används för utvärdera och förbättra effektivitet, påverkan och ROI vid rekrytering av de bästa talangerna. Testerna är utformade av psykologer för att ge insikt i kandidaternas tendenser och preferenser på arbetsplatsen. Psycruits tester bygger på ett flexibelt system av tester där man kan bygga egna personlighetsenkäter för att identifiera styrkor som är relevanta för den roll som ni vill tillsätta, samt organisationens unika behov.

I den här tjänsten ingår personlighets- och begåvningstester, direkt återkoppling och rådgivning gällande kandidatens potential och risker. Med hjälp av personlighets- och begåvningstester hjälper vi er att säkerställa rätt kompetens, upptäcka risker och förutse arbetsprestation hos er tilltänkta kandidat.

Vill ni genomföra ett personlighetstest för att rekrytera helt rätt säljare med hjälp av Closers expertis inom området?

våra affärsområden

Över 1000 tillsatta positioner sedan 2012

Vi har rekryterat säljare, marknadsförare och ledare på olika nivåer inom SaaS, IT/Teknik, Finans, Tillverkning och FMCG.

Rekrytering säljare

Vi rekryterar marknadens främsta säljare och säljchefer inom B2B. Vi identifierar och rekryterar säljkompetens som får ditt företag att växa.

Rekrytering marknadsföring

Om du behöver stärka ditt marknadsteam hjälper vi dig att tillsätta marknadsförare och specialister som genererar fler leads till ditt företag. 

Chefsrekrytering

Vi headhuntar nyckelpersoner på ledningsnivå som skapar resultat. Vi erbjuder både rekrytering och interim.

Kandidat?

Är du nyfiken på nya utmaningar inom sälj, marknad och management? Anslut dig till Closers nätverk genom att registrera din profil.

Kontakta oss

Behöver ni förstärka på ledningsnivå?

Fyll i formuläret med dina uppgifter och information om hur vi kan hjälpa dig så kontaktar vi dig. 

tillsatta uppdrag

Våra senaste headhuntinguppdrag

1
1
Efecte
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Enterprise Account Executive till Efecte Plc!

Finska Efecte är ett internationellt växande SaaS-företag och det ledande europeiska alternativet till globala aktörer inom IT Service Management (ITSM) och Identity and Access Management (IAM). Efectes huvudkontor ligger i Finland och de har …
symplify
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Director of Customer Success till den svenska SaaS succén Symplify!

Symplify erbjuder ett komplett ekosystem av lösningar för kundengagemang som gör att du kan tolka och agera på varje signal som din kund ger dig. När du har koll på hur dina kunder beter sig kan du med hjälp av AI och maskininlärning bygga…
Consafe logistics
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Key Account Manager till Consafe Logistics Group!

Consafe Logistics är ett internationellt mjukvarubolag som revolutionerar lagerhanteringen. Med mer än 40 års erfarenhet av logistik och leveranskedjor utformar de produkter och mjukvaror som ökar din lönsamhet genom att göra lagerverksamhet…
Wellibites Closers
 • chefsrekrytering
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Head of Export till Wellibites!

Wellibites är marknadsledande inom sockerfritt godis och har haft en raketutveckling sedan starten 2018, när grundaren, apotekaren och kostexperten Sara Serray tog fram ett nytt godis i sitt kök, som både smakar och gör gott. Sara känns igen…
Jetpak Group
 • chefsrekrytering
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Sales Director till Jetpak Group!

I över 40 år har Jetpak varit snabbast och i tid. Jetpak erbjuder logistiklösningar där snabbhet är deras absolut främsta konkurrensfaktor. Varje enskild försändelse hanteras individuellt, och transporteras den absolut snabbaste vägen me…
Exopen
 • SaaS
 • chefsrekrytering
 • Försäljning
 • Headhunter: Robert Conzato & Fredrik Thulin

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Head of Sales till Exopen!

Via Exopens användarvänliga molnbaserade plattform för FP&A med färdiga systemintegrationer till b.la. Visma, Fortnox, MS Busines Central kan bolag arbeta mer effektivt och datadrivet med sin budget, prognos och planering, göra sin finansiell…