Tjänster / headhunting

Headhunting – när ni behöver nyckelkompetens för nyckelroller

Closers har sedan 2012 identifierat och attraherat nyckelpersoner inom sälj, marknad och management till ambitiösa bolag som vill nå nästa nivå. Vårt headhuntingteam består av seniora konsulter med hög affärsförståelse som är specialiserade inom försäljning, marknad och management. Med vår beprövade metod har vi genomfört över 1000 headhuntinguppdrag till uppdragsgivare inom främst SaaS, IT/Teknik, Finans, Tillverkning och FMCG.

Vår metod

Uppsökande rekrytering av nyckelkompetens

Vårt headhuntingteam består av affärsinriktade headhunters med erfarenhet och kompetens inom B2B-försäljning. Vi har sedan starten 2012 utvecklat och förfinat vår headhuntingmetod, som bygger på 100 procent uppsökande aktiviteter mot kandidatmarknaden. De bästa kandidaterna inom försäljning, marknadsföring och företagsledning besitter nyckelkompetens med bevisad förmåga inom sin profession. Dessa kandidater söker ytterst sällan eller aldrig jobb själva, utan behöver identifieras och attraheras genom uppsökande kontakt och förtroendeingivande dialog.

VÅR PROCESS

Så rekryterar vi toppkandidaten du behöver – vår rekryteringsprocess

Vår metod steg för steg.

1

Kravprofilsmöte

Vi börjar med ett kravprofilsmöte där vi sätter oss in i er verksamhet, mål, organisation, utmaningar och kandidatprofilen. Tillsammans tar vi fram en kravprofil och så snart båda parter har godkänt den skriftligt börjar vår uppsökande headhuntingmetod.

2

Kartläggning

Vi kartlägger kandidatmarknaden utifrån kravprofilen. När vi har identifierat de bästa kandidaterna bearbetar och attraherar vi de uppsökande. Vi genomför därefter kompetensbaserade intervjuer och tester. Closers beprövade kvalificeringsmetod bygger på att vi bedömer alla kandidaters kompetens och egenskaper konsekvent efter samma kriterier. Det leder till objektiv analys och matchning.

3

Kandidatpresentation

Vi presenterar de mest relevanta kandidaterna med en tydlig motivering gentemot kravprofilen, samt konsulterar och stöttar er under hela rekryteringsprocessens gång fram till referenstagning och signering. Garanti ingår.

våra affärsområden

Se våra områden

Vi har rekryterat säljare, marknadsförare och chefer på olika nivåer inom främst SaaS, IT/Teknik, Finans, FMCG och Fastigheter.

Rekrytering säljare

Vi rekryterar marknadens främsta säljare och säljchefer inom B2B. Vi identifierar och rekryterar säljkompetens som får ditt företag att växa.

Rekrytering marknadsföring

Om du behöver stärka ditt marknadsteam hjälper vi dig att tillsätta marknadsförare och specialister som genererar fler leads till ditt företag. 

Chefsrekrytering

Vi headhuntar nyckelpersoner på ledningsnivå som skapar resultat. Vi erbjuder både rekrytering och interim.

Kandidat?

Är du nyfiken på nya utmaningar inom sälj, marknad och management? Connecta med Closers headhuntingteam!

Erfarenhet

Beprövad metod för uppsökande rekrytering

Tack vare vår headhuntingmetod har vi sedan 2012 genomfört 1000+ headhuntinguppdrag av nyckelkandidater för nyckelroller så som:

 • VD till Eco by Naty
 • Operating Director till Humble Group
 • Senior Key Account Manager till Vitamin Well
 • Head of Sales till Bower
 • Head of Marketing till Exopen
 • VP of Customer Success till Quickchannel
 • Enterprise Sales Executive till Benify

Kontakta oss

Behöver du också stärka din organisation?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi så snart vi kan.

tillsatta uppdrag

Våra senaste headhuntinguppdrag

1
1
Populum banner
 • SaaS
 • Försäljning

CLOSERS har tillsatt ytterligare en position som Account Executive till Populum!

Populum är ett snabbväxande HR-techbolag som erbjuder en molnbaserad plattform för puls- och medarbetarundersökningar. Plattformen hjälper organisationer att mäta medarbetarupplevelsen och organisationskulturen, vilket ger insikter och kon r…
United Spaces banner
 • SaaS
 • Försäljning

CLOSERS har tillsatt positionen som Nationell Försäljningschef till United Spaces som är en av de ledande aktörerna inom coworking!

Under mer än två decennier har United Spaces varit en plats för innovation, kunskapsutbyte och nätverkande. Sedan starten 1999 har grundtanken varit densamma: att skapa en mötesplats för entreprenörer och företagare som vill växa tillsamm…
Next One Technology banner
 • SaaS
 • Försäljning
 • saas

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Account Executive till Next One Technology!

Next One Technology är ett Contech-bolag som drivs av visionen att digitalisera byggbranschen och har sedan starten haft en imponerande tillväxt och har idag en stark position på marknaden med branschledande molntjänsten för affärs- och proj…
Care On banner
 • chefsrekrytering
 • Försäljning

CLOSERS Headhunting & Interim har tillsatt positionen som Affärsområdeschef till CareOn Interim!

CareOn Interim är sprunget ur CareOn. CareOn har över 20 års branscherfarenhet att hitta rätt person till rätt uppdrag inom främst kommunala socialförvaltningar. Över åren har det kommit många förfrågningar från andra delar av kommune…
 • chefsrekrytering
 • Försäljning

CLOSERS har tillsatt positionen som Account Executive till Populum!

Populum är ett snabbväxande HR-techbolag som erbjuder en molnbaserad plattform för puls- och medarbetarundersökningar. Plattformen hjälper organisationer att mäta medarbetarupplevelsen och organisationskulturen, vilket ger insikter och kon r…
 • chefsrekrytering
 • Försäljning

CLOSERS har tillsatt positionen som Account Executive till Next One Technology!

Next One Technology är ett Contech-bolag som drivs av visionen att digitalisera byggbranschen och har sedan starten haft en imponerande tillväxt och har idag en stark position på marknaden med branschledande molntjänsten för affärs- och proj…

FAQ

Vanliga frågor gällande headhunting

Vad är headhunting och hur fungerar det som en rekryteringsmetod?

Headhunting är en metod för att aktivt söka efter och attrahera högkvalificerade kandidater för specifika positioner.

Vi på Closers använder olika strategier, såsom att identifiera potentiella kandidater, kontakta dem direkt och presentera relevanta karriärmöjligheter.

Vad är fördelarna med att använda headhunting för rekrytering inom försäljning, marknadsföring och management?

Headhunting kan ge tillgång till passiva kandidater, det vill säga personer som inte aktivt söker jobb. Det gör det möjligt att nå högpresterande talanger som redan är anställda och kanske inte aktivt letar efter nya möjligheter.

Headhunting kan även ge mer skräddarsydda rekryteringslösningar för att matcha specifika krav och kulturella behov inom försäljning, marknadsföring och management.

Hur hittar era headhunters potentiella kandidater?

Headhunters använder olika verktyg och metoder för att hitta potentiella kandidater. Det kan inkludera att söka genom befintliga kontaktnätverk, använda professionella sociala medier, utföra forskning på företag och branscher för att identifiera potentiella talanger samt samarbeta med andra experter inom området.

Hur skiljer sig headhunting från traditionell rekrytering?

Headhunting skiljer sig från traditionell rekrytering genom att det fokuserar på att proaktivt söka efter och attrahera högkvalificerade kandidater.

I traditionell rekrytering lägger arbetsgivaren oftast ut en platsannons och inväntar ansökningar. Headhunting är mer målinriktat och involverar direkt kontakt med potentiella kandidater.

Vilka kriterier bör jag överväga när jag väljer ett headhunting-bolag?

Några viktiga kriterier att överväga när du väljer ett rekryteringsföretag som använder sig av headhunting som metod är deras erfarenhet inom branschen, tidigare framgångshistorik, specialisering inom försäljning, marknadsföring och management samt deras tillvägagångssätt för att hitta och bedöma kandidater.

Vilka typer av positioner är lämpliga för headhunting inom försäljning, marknadsföring och management?

Headhunting används ofta för att rekrytera för ledande befattningar, specialister och andra nyckelpositioner inom försäljning, marknadsföring och management. Det kan omfatta roller som key account manager, marknadschefer, CEO, CCO och andra liknande positioner.