Tilläggstjänster

Second opinion i rekrytering – få en slutlig objektiv bedömning

En second opinion kan vara avgörande för att verkligen få rätt matchning till viktiga roller. Det är en utmaning att rekrytera till nyckelroller inom sälj, marknad och management. Det beror på att det är många kompetenser och kvalitéer som ska stämma överens med ert företags strategi, affärsmål, utmaningar och kultur. Om ni har valt att rekrytera på egen hand är det fördelaktigt att göra en oberoende utvärdering av redan identifierade kandidater till strategiskt viktiga positioner. Här kan Closers tjänst Second Opinion vara det som hjälper er att göra det bästa valet och undvika att rekrytera fel kandidat.

Varför en second opinion?

Att anställa en ny förmåga till er organisation är en stor och viktig investering. Rätt person på rätt plats kan öka försäljningen, nå nya kunder och öka tillväxten. Om ni sköter rekryteringsprocessen själva kan en second opinion ge er ett bättre beslutsunderlag som minskar riskerna och som leder till att det verkligen är den bäst lämpande för tjänsten som får jobbet. Med över 10 års rekrytering inom marknadsföring, försäljning och ledning kan vi på Closers granska slutkandidaterna från ett objektivt perspektiv som ger er fler insikter och bättre beslutsunderlag.

En second opinion kan göra er rekryteringsprocess mer effektiv och träffsäker genom att:

 • Komplettera er magkänsla med en objektiv bedömning av slutkandidaterna utifrån expertis och erfarenhet av säljrekrytering och chefsrekrytering.
 • Förbättra beslutsunderlaget från en oberoende part.
 • Kvalitetssäkra att kandidaterna matchar kravprofilen utifrån djupgående tester och analyser kopplade till den aktuella tjänsten.

Det underlag som kommer ur en second opinion kan dessutom användas för att ge en bättre introduktion och mer träffsäkra utbildnings- och utvecklingsinsatser.
 

Vår tjänst Second Opinion

När Closers genomför en second opinion hjälper våra seniora rekryteringskonsulter er att bedöma kandidatens styrkor, svagheter, kompetenser och färdigheter för rollen. Genom att analysera kandidaten ur flera perspektiv kan vi hjälpa er att bedöma kandidatens potential att skapa resultat och framgång. Med en extern objektiv part minskar risken för bias och felrekrytering.

Second Opinion – objektiv validering

Closers erfarna rekryteringskonsulter genomför djupintervjuer, tester och referenser enligt samma beprövade metod som vi använder i våra headhuntinguppdrag. Vi tillhandahåller sedan ett underlag på varje kandidat med en rapport där vi har analyserat hur väl kandidaterna möter er kravprofil. På det sättet får ni ett faktabaserat beslutsunderlag som hjälper er att välja rätt kandidat.

Vill du veta mer om Second Opinion eller hur du väljer rätt kompetens?

våra affärsområden

Över 1000 tillsatta positioner sedan 2012

Vi har rekryterat säljare, marknadsförare och ledare på olika nivåer inom SaaS, IT/Teknik, Finans, Tillverkning och FMCG.

Rekrytering säljare

Vi rekryterar marknadens främsta säljare och säljchefer inom B2B. Vi identifierar och rekryterar säljkompetens som får ditt företag att växa.

Rekrytering marknadsföring

Om du behöver stärka ditt marknadsteam hjälper vi dig att tillsätta marknadsförare och specialister som genererar fler leads till ditt företag. 

Chefsrekrytering

Vi headhuntar nyckelpersoner på ledningsnivå som skapar resultat. Vi erbjuder både rekrytering och interim.

Kandidat?

Är du nyfiken på nya utmaningar inom sälj, marknad och management? Anslut dig till Closers nätverk genom att registrera din profil.

Kontakta oss

Behöver ni förstärka er organisation?

Fyll i formuläret med dina uppgifter och information om hur vi kan hjälpa dig så kontaktar vi dig. 

tillsatta uppdrag

Våra senaste headhuntinguppdrag

1
1
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Customer Success Manager till den svenska SaaS succén Symplify!

Symplify erbjuder ett komplett ekosystem av lösningar för kundengagemang som gör att du kan tolka och agera på varje signal som din kund ger dig. När du har koll på hur dina kunder beter sig kan du med hjälp av AI och maskininlärning bygga…
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Chief Sales Officer till EKEN FINANCING AB!

EKEN FINANCING AB som är det första bolaget i Sverige som erbjuder SBTi bolag( Science Based Targets Initiative) att investera i projekt för att skapa omedelbar klimatnytta, genom att skapa 30-åriga projekt tillsammans med skogsägare. Klima…
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Enterprise Account Executive till Epassi!

Med hjälp av Epassi kan företag erbjuda sina anställda olika förmåner för att öka välmåendet och sin attraktionskraft som arbetsgivare. Genom den användarvänliga plattformen kan företag på ett effektivt sätt hantera och administrera …
 • HR-tech
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Key Account Manager till Visma Publitech!

Visma Publitech erbjuder digitala lösningar för offentlig sektor inom HR, lön, bemanning och ekonomi. Med Visma Publitechs effektiva digitala lösningar, förenklar de komplexa flöden och effektiviserar vardagen för deras användare varje dag…
 • IT
 • SaaS
 • Försäljning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Sales Executive till SaaS-bolaget Telavox!

Prisbelönade Telavox har utvecklat en molnplattform som hanterar telefoni, växeltjänst, chatt, möten och kontaktcenter i en enda enkel plattform. Med möjlighet att integrera detta med många CRM-system blir Telavox ett effektivt verktyg både…
 • Sustainable tech
 • Försäljning
 • Ledning

Headhuntingbyrån CLOSERS har tillsatt positionen som Head of Sales till Bower!

Svenska Bower, som nyligen blev vinnare i kategorin People’s Choice i Global Startup Awards, har utvecklat en världsunik app som belönar återvinning av alla konsumentförpackningar. Företag som ansluter sig till plattformen når lättare hål…