Headhunting – när ni behöver den bästa säljaren eller säljchefen!

1-3-1-headhunting

Sedan 2012 har vi på Closers etablerat oss som Sveriges främsta headhunting-byrå inom B2B-försäljning. Det har vi lyckats med tack vare att vi vet vad som krävs för att bli en riktigt bra säljare. Vårt headhunting-team består av medarbetare som har erfarenhet av kvalificerad B2B-försäljning vilket gör att vi kan tala samma språk med både våra kunder och kandidater. Vi förstår våra kunders strategi, affärsmodell, mål, kultur och utmaningar så att vi kan hitta den säljstjärna som passar bäst utifrån varje kunds individuella verksamhet. Vi har ett skarpt öga för de unika förmågor och egenskaper som passar för varje uppdrag.

Tack vare vår headhunting-kompetens har vi sedan 2012 bland annat:

  • Byggt IT-återförsäljaren Dustins säljorganisation genom att tillsätta över 65 säljare och säljchefer på alla nivåer i deras nordiska tillväxtresa.
  • Tillsatt över 25 säljare och säljchefer till IT-tillverkaren Ricoh i 10 olika städer i landet.
  • Byggt upp betalleverantören Nets KAM-team.
  • Byggt upp start-up:en Funnels nya säljorganisation i Sverige med Account Executives och Sales Development Reps.
  • Headhuntat mjukvarubolaget Freespees nordiska säljdirektör samt deras första CSM och SDR.

 

Headhunting av säljare för säljare

Till skillnad från de flesta rekryteringsbolag så använder vi oss inte av jobbannonser för att attrahera kandidater. Det gör vi för att vi själva har en bakgrund från säljbranschen och vet hur vi ska hitta den talang just din organisation behöver. De bästa säljarna trivs på sina jobb inte söker arbete aktivt. De behöver bli kontaktade och uppvaktade. Att arbeta med headhunting kräver en helt annan förmåga baserad på förståelse och finess. Att kunna väcka intresse hos en topp-säljare kräver därför en metodik som särskiljer sig från traditionell rekrytering.

På Closers förstår vi behov och egenskaper utifrån ett branschperspektiv. Vi kan marknaden och vet hur de främsta säljarna ska uppvaktas. Därför arbetar vi helt uppsökande i vår headhunting för att kunna hitta och attrahera den absolut bästa kompetensen för just dina behov. Med över 1 000 tillsatta headhunting-uppdrag inom B2B-försäljning har vi kunskapen och erfarenheten att kartlägga marknaden för att identifiera och rekrytera rätt säljkompetens som får ditt företag att växa.

Utifrån vår erfarenhet, kunskap och med hjälp av moderna verktyg kan vi snabbt och träffsäkert identifiera och headhunta er nästa stjärna.

 

Så headhuntar vi stjärnan du behöver – vår rekryteringsprocess

  • Vår headhunting börjar med ett kravprofilsmöte där vi sätter oss in i er verksamhet, era unika förutsättningar och vem ni behöver. Tillsammans tar vi fram en kravprofil och så snart ni har godkänt den börjar vårt headhuntingarbete.
  • Vi kartlägger och söker igenom marknaden utifrån era krav. När vi har hittat de bästa kandidaterna söker vi upp dem och utför kompetensbaserade intervjuer. Closers beprövade kvalificeringsmetod bygger på att vi bedömer alla kandidater konsekvent efter samma kriterier. Det leder till opartiska och träffsäkra matchningar.
  • När vår headhunting är klar presenterar vi de bästa kandidaterna och är med för rådgivning och stöd under intervjuerna. Vi hjälper även till med referenser, slutförhandling och signering.