5 insikter inom SaaS-försäljning | Ny milstolpe nådd för Closers – över 50 positioner till SaaS industrin.

Ny milstople! I början av 2020 nådde vi en stor milstolpe då vi tillsatt över 1000 positioner inom B2B-försäljning sedan starten 2012. Nu har vi nått en ny milstolpe!

Vi har nu tillsatt över 50 positioner inom SaaS/tech-industrin. För att fira detta har vi samlat fem insikter inom datadriven försäljning. Du hittar även merparten av de tillväxtbolag inom SaaS/tech där vi fått förtroendet att stärka eller bygga upp deras säljorganisationer från grunden nedan.

Av dessa 50 nya positioner har vi haft en success rate på 96 procent. Det innebär att alla uppdrag utom två har skett utan behov av ersättningsrekrytering. Vi ser detta som ett bevis på att Closers förstår sig på SaaS, och att våra metoder är framgångsrika när det gäller att hitta talang i branschen.

SaaS är en relativt ny marknad, vilket har lett till att det snabbt sprider sig halvsanningar på internet. Därför går vi igenom några, samt ger våra råd och insikter kring dessa uttalanden.  Du har säkert hört ett par av dem vi snart kommer prata om:

 

5 insikter inom datadriven försäljning

  1. Data kan bara användas om man har ett stort urval

En sak man ofta hör är att data inte går att använda på grund av att man har ett för litet urval. Det gäller framförallt för medelstora företag som inte har ägnat allt för mycket resurser åt detta. Även i liten skala kan dock data vara skillnaden mellan beslut som kostar företaget pengar och beslut som leder till framgångsrika säljstrategier. Så börja samla in och använd er data, man måste börja någonstans.

  1. Data är kung

Även om data är viktigt är det en sak som är viktigare: insikter. Att förstå hur man tolkar data på ett givande sätt är nyckeln till att faktiskt utvinna värde ur data. En annan viktig del av det här är att inte enbart använda sig av kvantitativ data (antalet besökare, klick och så vidare) utan även kvalitativ data. Genomför intervjuer med kunder, be om feedback och skapa en rutin kring detta.

  1. Tålamod är nyckeln till framgång

Många får ofta lära sig att det är viktigt med tålamod inom försäljning, men inte sällan kan för mycket tålamod leda till förlorade möjligheter. Med det här menar vi inte att säljare bör höra av sig till sina kunder bara för att kolla läget, då det sällan leder till något av värde. Istället kan det vara en bra idé att höra av sig med något som kunden uppfattar som värdefullt, exempelvis i form av nya insikter i branschen eller något annat som kan bidra till mervärde, och sedan checka av med kunden.

  1. Om vi skapar bra innehåll kommer kunderna att komma

Medan bra innehåll är viktigt är det dessvärre inte sant att bra innehåll är det samma som nya kunder. För att innehållet ska upptäckas måste det marknadsföras effektivt. Ett bra samarbete mellan säljteamet och marknadsföringsavdelningen är A och O när det kommer till att skapa medvetenhet kring varumärket.

  1. Man kan inte sälja en produkt som inte är perfekt

Perfektionism är tyvärr ofta vägen mot en produkt som aldrig ser dagens ljus. Samma sak gäller för försäljning av produkten. Om ni finslipar säljmetoder och -strategier in i det oändliga kommer era kunder hinna välja en konkurrent istället. Det behöver inte vara perfekt, det viktiga är att ni har ett system för att förbättra era metoder över tid.

50 tillsatta positioner i SaaS/tech-industrin.

Här är en lista över merparten av de tillväxtbolag inom SaaS/tech där vi fått förtroendet att stärka eller bygga upp deras säljorganisationer från grunden.

Mentimeter (1)

Head of Sales

Freespee (3)

Sales Manager Nordics

Sales Development Rep.

Customer Sucess Manager

Meniga (2)

Senior Business Development Executive

GetAccept (3)

Sales Manager

Account Executive

Clever Compliance (2)

Senior Client Manager

Winningtemp (3)

Senior Account Manager

Mobility46 (1)

Key Account Manager

Adnavem (1)

Sales Executive

Planview (1)

Account Executive

Worldfavor (1)

Account Executive

Funnel (4)

Account Executive

Sales Development Rep.

Avidly (1)

Head of Sales

Divio (2)

Enterprise Account Executive

GS Group (2)

Account Manager

HomeQ (1)

Sales Rep.

Invajo (2)

Account Manager

Assently (1)

Account Manager

Nets (16)

Head of Sales

Sales Agent

Soluno (2)

Account Manager

ProspectEye (Apsis) (3)

Account Manager

iCentrix (1)

Head of Sales

Sparta (1)

Head of Sales

 

Behöver du hjälp med SaaS-rekrytering?

Är ni också i behov av att bygga eller stärka er säljorganisation? Ta kontakt med oss här nedanför så hör vi av oss direkt. Läs gärna även mer om rekrytering i vår kunskapsbank.