kunskapsbank

Closers växer och erbjuder ännu fler tjänster

Sedan starten 2012 så har Closers etablerat sig som en av Sveriges ledande headhuntingbyråer inom kommersiella roller på alla nivåer i säljorganisationen. Under de senaste åren har Closers blivit anlitade för att tillsätta nyckelpositioner inom marknadsteam och högsta ledning.

Sedan starten 2012 så har Closers etablerat sig som en av Sveriges ledande headhuntingbyråer inom kommersiella roller på alla nivåer i säljorganisationen. Under de senaste åren har Closers blivit anlitade för att tillsätta nyckelpositioner inom marknadsteam och högsta ledning. Detta har gjorts lite ”under radarn” men nu breddas tjänsteutbudet officiellt och Closers har investerat i rätt kompetens för att kunna täcka kundernas rekryteringsbehov inom marknadsföring, försäljning och ledning.

Det nya, utökade tjänsteutbudet består av ett ännu bredare spektrum av roller:

 • Headhunting av nyckelpositioner inom management, samt att tillsätta chefspositioner som VD, operativ chef, försäljningschef, marknadschefer, kommunikatörschefer m.fl.

 • Headhunting inom marknadsföring, dvs. att tillsätta kreativa och kommersiellt fokuserade marknadsförare som growth managers, performance marketers, digitala strateger, specialister inom content m.fl.

 • Uthyrning av Interimskonsulter, som ett snabbt sätt att få nödvändig kompetens på plats direkt när den behövs. Det kan handla om att hyra in marknads-, försäljningschef, eller annan senior kompetens under en viss period (vid föräldraledigheter, förändringar etc.)

Magnus Wigren, som är affärsområdesansvarig för chefsrekrytering berättade i höstas om sitt val att leda det nya affärsområdet: ”Jag har följt Closers och även systerbolaget Hero sedan flera år tillbaka, både utifrån som en del av branschen och även som styrelsemedlem. Jag är imponerad av bolagen, medarbetarna och ledningen och nu när en ny satsning görs på att utveckla ett nytt affärsområde inom chefsrekrytering så känner jag att det här är en utmaning som jag stimuleras av och oss som passar väldigt väl in där jag befinner mig i min karriär idag.”

Det utökade utbudet är en naturlig utveckling av Closers erfarenhet och kunnande. Closers team är sammansatt av affärsdrivna personer som själva har arbetat framgångsrikt med försäljning, säljledning och marknadsföring. Med en bred intern kompetens och en gedigen förståelse för kundens behov och vad som krävs i tillsättningen av kommersiella nyckelroller, kan Closers framgångsrikt hjälpa ännu fler bolag att stärka sina organisationer att nå nya nivåer och se goda resultat.

Så här säger Closers VD Robert Conzato om Closers utökade tjänsteutbud: ”Dagens företag behöver investera i rätt kompetens – från ledning till sälj och marknad för att kunna konkurrera och växa. Det är med det i åtanke som vi nu satsar på att kunna nyckelkompetensen de behöver för att kunna växa, utvecklas och ta nya marknadsandelar. Vi känner oss mer fokuserade än någonsin att få hjälpa ännu fler B2B-bolag att hitta de talanger de behöver inom både ledning, sälj och marknad. Det finns inget mer givande än att se rätt kandidater och bolag finna varandra i en vinnande kombination.”

I samband med det nya utökade tjänsteutbudet har Closers även skapat en ny förbättrad hemsida. Där kan besökarna hitta mer information om de områden och de roller Closers tillsätter, läsa kundcase om lyckade tillsättningar, ta del av senaste nytt och insikter kring försäljning och marknadsföring, samt mycket mer. Dessutom har det blivit ännu enklare för kandidater att registrera en kandidatprofil och bli en viktig del av Closers breda nätverk av talanger.

Besök den nya hemsidan här!

Kunskapsbank

Relaterat innehåll

1
1
EKEN Financing
 • Closers
 • Headhunting
 • Rekrytering
EKEN Financings unika idé fick toppkandidaterna att våga bryta upp från sina trygga tjänster

Hur lyckas ett startup-bolag med en ny och unik affärsidé attrahera den speciella kompetens som krävs för att lyfta? EKEN Financing erbjuder bolag att investera i högkvalitativa kolkrediter i svensk skog med omedelbar klimateffekt. En tjänst som kräver en unik affärskompetens där både skogskunskaper, trovärdighet och entreprenörskap väger tungt. Med Closers hjälp lyckades EKEN Financing inte bara hitta precis rätt kandidater. De lyckades även attrahera dem att gå från trygga anställningar till att våga ta sig an en startup med alla risker det kan innebära. Så här gick det till.

Läs mer
Kvinnlig säljare som håller i iphone
 • Closers
 • Säljare
Tiden som säljaren pratar som framgångsfaktor

Tala är silver, tiga är guld. I varje fall när det kommer till säljsamtal. Undersökningar visar att de bäst presterande säljarna medvetet lyssnar mer än de pratar. Det hjälper dem både att bygga upp en god relation samtidigt som de förstår kunden bättre. Här får du veta mer om hur aktivt lyssnande och 53:47 regeln hjälper dig till lyckade och effektiva säljsamtal, som kan leda till konvertering och fler affärer.

Läs mer
AI och sälj
 • Closers
 • Säljare
Framtidens försäljning: Hur påverkar AI säljarens roll och framgång

AI blir allt vanligare inom affärsvärlden, men hur påverkar tekniken försäljningen? Vilka möjligheter får säljarna, och vilka fallgropar kan dyka upp på vägen? Så här kan du som säljare använda AI för att bli mer produktiv, få bättre leads och planera bättre, utan att förlora den mänskliga kontakten.

Läs mer
En kvinnlig interim VD framför whiteboard
 • Chefsrekrytering
 • Closers
 • Interim
Fördelarna med en interim VD

Vad gör en VD och när bör ett företag tillsätta en interim VD för ett chefsuppdrag? I den här artikeln tittar vi på omfattningen av VD-rollen och varför en interim VD kan vara en strategisk lösning för företag i förändring.

Läs mer
Demand generation team
 • Closers
 • Marknadsföring
Demand generation – de nya rollerna i marknadsteamet

För att kunna fånga dagens medvetna köpare så tidigt som möjligt, behöver marknad kunna skapa medvetenhet och efterfrågan genom hela köpresan. Demand generation är marknadsteamets nya roll som är med under hela cykeln och som använder olika metoder för att driva både intresse och tillväxt. Så här fungerar den nya rollen, och så vet du om det är vad du behöver för att få fler affärer.

Läs mer
Referenscase
 • Closers
 • Säljare
Så använder du referenscase för att vinna fler affärer

Genom att visa upp hur du har hjälpt andra kunder kan du skapa trovärdighet och trygghet när du säljer. Samtidigt krävs en väl genomtänkt strategi för att använda referenscase på ett framgångsrikt sätt. Här är de do’s and don’ts du behöver ha i bakhuvudet när du säljer med hjälp av case.

Läs mer